Yangın Çıkış Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Wiki Article

Binaların dokumasına makul kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı güvenli bölgeler oluşturur. Dayanıklı bünyesı ve sızdırmazlık özelliği ile çısoy yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yaygün tün eşitliğiını önler. Bu sayede maddi yahut tinsel zayiatı minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını sağlar.

Bu konuda yetkili yangın firmasından bağış alabileceğiniz üzere, yangın eğitimi konusunda AFAD yetkililerinin de eğitim bilimi verdikleri bilinmektedir.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla yanında sıfır binalardan mütezayit denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kabilinden kriterler de çok sıkı teftiş altında tutulmaktadır.

Hatta, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları kendiliğinden otomatik olarak kapanarak güvenliği sağlamlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Dolgular ile kapı haliluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda palas açılacak şekilde yangın kapısı güven kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Biraşkın yangın bapsı modelinin nokta aldığı bu alanda; ürkü barlı yangın kapısı, camlı yangın bapsı, çelik kapı, bezemeli yangın kapıları, ölçünlü yangın bapları kabil modeller bile bulunuyor.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız sağlam başüstüneğu derece, şık bir görünüm katkısızlayabilmek derunin kullanılacağı mekana Yangın Çıkış Kapısı nazaran bile dizayn edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan panik bar sistemi, yangın simultane kapı hariçardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Yangın ve ivedi konum anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Amerikan bar olarak da dışa vurum edilen bu posta temelı modellerde olağan kapı koluna emsal. 

Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve belli bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Kanat skorsı veya kullanılması istenen menteşelerden kollara kadar birinci sınıf bir gereç ile mimarilacak üretimlerde yangın bapsı fiyatı belirlenebilmektedir.

Yangın kapıları; son basamak güvenilir ortamlarda sınav edilip onaylandıktan sonra dirim alanlarında namına iz bulur. Gerçek bir yangın şartlarını oluşturan akredite laboratuvarlarda test edildikten sonra birinci sınıf bulunmuş olduğu takdirde sertifikalandırılır. Test sırasında kapının göstermiş başüstüneğu performansa fallarak testi karşılayıcı yerleşmişş aracılığıyla kapıya özel bir yangın derecesi sertifikası verilir.

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten daha azca yeğleme edilmesinin nedeni insanoğluın inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri veya istikrar kaybı kabilinden şeyler evetşayabilmeleridir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları esenlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı dokumaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Report this wiki page